tiistai 7. huhtikuuta 2015

Ideakuvia puutarhaan

Viimeaikoina olen pyörinyt paljon Pinterestissä sekä Google-kuvahaussa etsimässä ideoita ja inspistä omalle pihalle. Visio on jo melko selvä, mutta nyt olen hakenut vahvistusta ajatuksilleni. Viikonloppuna harpoin pihalla ja hahmottelin lumeen sitä uutta kukkapenkin paikkaa. Istutusalue tulee olemaan n. 16m*1-2.5m. Tuo levein osuus on perennapenkkiä, kapeampi alue pergolan ympärystä (köynnöksiä ja matalahkoa perennaa). Tarkoitus on siis tehdä taas yksi isompi istutusalue, jota jaan osiin ryhmittelemällä kasveja. Jonkinlainen pieni polun pätkä pitää myös tehdä tuohon perenna- ja köynnösalueen väliin luonnonkivistä (muutama isompi astinkivi?), ettei tarvitse kiertää koko penkkiä tai hyppiä kukkien yli, jos haluaa nopeasti pergolasta nurmialueelle siirtyä. Oheisesta kuvasta hahmottuu ehkä karkeasti tämä kuvailemani uusi istutusalue :D Kukkapenkin rajaukseen aion käyttää ValleyView-reunanauhaa, jota meillä on jo ennestäänkin; se on loistotuote :)


Suklaakirsikkapuu tulisi tuohon leveimmälle kohdalle. Takapiha on etelään, joten paikka on aurinkoinen ja suojaisa, joten kasvivalinnat on tehtävä sen mukaan. Varsinkin kurjenmiekkojen ja iiristen "liitto" viehättää tällä hetkellä omaa silmää, joten näitä myös meille lisää, kiitos :)

www.peonysenvy.com
www.peonysenvy.com
www.cayugalandscape.com
www.customgardendesigns.com
Olen innostunut myös kanadalaisista ruusuista, joita olisi kiva kokeilla omalla pihalla. Erityisesti köynnösruusuissa on jotain, mikä viehättää todella paljon. Esimerkiksi leikkimökin eteläpäätyyn voisi kaivaa paikan pinkille köynnösruusulle, joka voisi sitten kasvaa leikkimökin seinää vasten.

John Cabot -ruusu, kuva www.pinterest.com
Iskin silmäni myös tähän Itoh-pionin ja jättipoimulehden yhdistelmään. Tämän yhdistelmän saisi helposti omallekin pihalle <3

www.slippertalk.com
Nyt pitäisi vain malttaa mielensä ja odottaa, että pääsee ideoista toteutukseen. Tälle viikolle on luvattu keväisiä kelejä, joten pitää toivoa, että lumet sulaisivat pian kokonaan tuolta pihamaalta ja pääsisi hiljalleen kuopsuttelemaan. Onneksi tänään alkava Suomen Kaunein Piha -ohjelma tuonee vähän helpotusta kesän kaipuuseen.

4 kommenttia:

 1. PInterest on inspiraation taivas. Sikäli vähän vaarallinen paikka, että minut se on ajanut ihan suuruudenhulluihin ponnistuksiin yhden kesän aikana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterest on kyllä mieletön ideapankki. Siellä on helppo pinnata ne parhaat ideakuvat omaan tauluun, niin löytyy jatkossakin. Ja mitä tuohon suuruudenhulluuteen tulee, niin miä oon oppinut kantapään kautta mitoittamaan omat projektit omien resurssien mukaan. Enää en viitsi haukata isompaa palaa kakkua kuin jaksan niellä :D Sen takia tätä meijän pihaakin toteutetaan erissä ja fiilisten mukaan, liikaa painetta en halua harrastuksesta ottaa.

   Satu, tiedätkö muuten milloin päästään ihastelemaan teidän pihaa Suomen kauneimmissa pihoissa? Mainoksista jo talvella bongasin tutun pihan :)

   Poista
 2. mahtava kun olet jaksanut jakaa paljon kuvia pihastanne ja varsinkin pihanrakennuksen eri vaiheista! meillä kans pihan laittaminen edessä ja ideoita yritän katsella netin syövereistä..:) loputuon suohan tämä on.
  mutta kiva oli löytää tänne! laitahan jatkossakin kuvia paljon pihasta.;)

  sitä olisin kysynyt, että mitä tuossa teidän liuskekivien pohjalla on, kivituhkaa,/soraa vai mitä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Annahku!

   Kiitos kommentistasi, oli kiva, kun jätit merkkiä, ja erittäin mukava kuulla, että tästä blogista on ollut iloa :) Pihanlaitto on kyllä jatkuva prosessi, valmista tuskin tulee koskaan :D

   Meillä on noissa liuskekivipoluissa tärytetyn murskepatjan päällä kivituhkaa/hienoa kalliomursketta. Paikalliselta Rudukselta hommattiin kaikki kiviaines suoraan, ja niistä listahinnoista kannattaa aina yrittää vähän tinkiä ;)

   Poista