keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Puutarhan kevätsuunnitelmia

Tulevana viikonloppuna on Kevätmessut, joihin aion lauantaina osallistua. Toiveissa olisi saada uusia ideoita ja inspiraatiota omalle pihalle sekä kenties tehdä jotain taimilöytöjä. Viime vuonna parasta antia oli Pionien Kodin myyntipiste; harmi vain, kun eivät ole tänä vuonna osallistumassa.

Sitten niihin puutarhan kevätsuunnitelmiin. Tulevana keväänä olisi tarkoitus alkaa muokkaamaan pation ja pergolan ympärystä miellyttävämpään suuntaan. Viime syksynä kannettiin jo kiviä koristeeksi pation ympäryksille, mutta nyt olisi tarkoitus tehdä istutukset valmiiksi. Pergolan säleikköihin olen ajatellut vaaleanpunaista köynnösruusua 'New Dawn' sekä loistokärhöjä, niiden eteen matalaa maanpeiteperennaa, kuten verikurjenpolvea. Myös viiniköynnös houkuttaisi yhdellä sivustalla, niin saataisiin kenties nauttia rypäleistä omallakin pihalla. 

Pergolan/pation luota kulkee liuskekivipolku talolle ja siinä on nykyisellään toisella puolella nurmikkoa, toisella perennoja. Tässä talven aikana on tullut ajatus laajentaa perennapenkkejä myös polun toiselle puolen :D Eli luvassa on lisää kaivamista ja mullan kärräystä. Itse en nurmikosta ihan kamalasti välitä, joten mieluummin hoidan perennapenkkejä kuin leikkaan nurmikkoa (joka on muuten työläämpää kuin tuo perennapenkkien hoitaminen). Ajatuksena olisi tähän uuteen kukkapenkkiin istuttaa yksi suklaakirsikkapuu puutarhan kerrostamiseksi sekä pioneja, erilaisia kurjenmiekkoja, päivänliljoja, kurjenpolvia, isotähtiputkea yms. Kukkien värimaailma olisi samaa kuin muuallakin pihassa; vaaleanpunaista, valkoista, pinkkiä ja liilaa.

Kaikki kuvat: www.pinterest.com
Lisäksi viime viikonloppuna kaadettiin jokunen koivu pois tontin itäreunalta, puistoalueen vierestä, joten sielläkin olisi pientä kukkapenkin uudelleenjärjestelyä luvassa. Tarkoitus olisi lisätä pari kukkivaa pikkupuuta. Tällä hetkellä vahvimmat suosikit ovat purppuraomenapuu 'Makamik' ja helmiorapihlaja 'Toba'. Katsotaan, mitkä ovat sitten lopulliset valinnat, kunhan taimet saapuvat myymälöihin ja pääsee vähän vertailemaan :)

Tällaisia puutarhahaaveita täällä suunnalla. Onko sinulla jo puutarhasuunnitelmia tulevalle kesälle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti