sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kevätmessufiiliksiä

Piipahdin eilen ihmishulinassa Kevätmessuilla. Messuilla parasta antia on uusien tuulien haistelu; mitkä ovat puutarhatrendit tänä vuonna, minkälaisia lajikeuutuuksia tulossa, mitä uutuustuotteita puutarhaan tarjolla yms. En jaksanut raahata järkkäriä mukana, joten kuvasaldo jäi kännykässä vähäiseksi. Tämä raksalavaidea oli kuitenkin hauska, samoin tykkäsin kukkasipuli-istutuksista. Valkoisia perunanarsisseja tarttui muuten meidänkin mukaan Ikeasta kohtuuhinnalla pääsiäiskukiksi.


Melkoinen markkinapaikkahan nuo messut ovat. Paljon oli erilaisia kaupustelijoita, mutta tänä vuonna aikainen ajankohta aiheutti luultavasti sen, että todella vähän oli perennoja tarjolla. Erilaisia juurakoita oli myynnissä niin irtona kuin pussitettuina. Tällä kertaa välttelin irtojuurakoita, sillä viime vuonna pinkkeinä ostetut päivänliljat kukkivat sekä minun että siskon pihalla persikkaisina :D Yhdeltä hollantilaiselta kauppiaalta ostin kuitenkin tällä kertaa pussitettuina juurakoina sekä valkoisia että pinkkejä jaloleinikkejä (pakko kokeilla, näyttävät niin ihanille kuvissa ja kukkakimpuissa) ja vaaleanpunaisia ja lila-valkoisia saksankurjenmiekkoja. Nämä vaaleanpunaiset kurjenmiekat ovat olleet tämän kevään "must have" omaan pihaan. Kurjenmiekat eli iirikset ovat yksi lempiperennoistani kauniin kukinnon ja helppohoitoisuuden takia. Pionit, päivänliljat, kurjenpolvet ja syysleimut ovat kyllä samalla viivalla - kuka näistä osaisi ehdotonta lempparia valita :)

Kuvat: www.pinterest.com
Kävitkö sinä kenties Kevätmessuilla? Tarttuiko mitään ihanuuksia tai hyviä ideoita omaan puutarhaan?

2 kommenttia:

  1. Kävin messuilla pe ja la. Samat leinikit tarttuivat minunkin matkaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun piipahdit täällä miun blogissa :) Luinkin juuri postauksesi Kevätmessuilta ja huomasin, että jaloleinikkejä oli tarttunut myös sinun matkaasi. Nyt vaan pitää toivoa, että lähtevät keväällä kasvuun ja saadaan nauttia noista kaunottarista puutarhoissamme.

      Poista