sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Luvaton kuvien käyttö / unauthorized photo usage

Ajattelin kirjoittaa tästä aihepiiristä, sillä jokin aika takaperin huomasin, että blogissa ollut kuvani oli kaapattu hollantilaisen  Nordic New-verkkokaupan sivuille. Tämä ilmeni Google-kuvahaun kautta, kun etsin inspiraatiokuvia Mazen naulakoista. 


Oli melkoinen yllätys huomata, että oma kuvani oli päätynyt nettikaupan sivuille markkinointimielessä, ilman lupaa. Ja luvan kysymiseenhän ei olisi tarvittu kuin yksi sähköpostiviesti blogissa näkyvään s-postiosoitteeseen. 


 Laitoin nettikauppaan sähköpostiviestiä, jossa kerroin luvattomasta kuvankäytöstä, mutta eivät viitsineet edes vastata, kuva tosin katosi samantien heidän sivuiltaan. Nämä ovat siis printscreenejä ennen sitä kuvan poistamista. Alkuperäinen kuva näkyy blogissani täällä. Jatkossa pitänee alkaa laittamaan merkinnät kaikkiin kuviin. 

Tilanne ei harmittaisi niinkään, jos kuva olisi päätynyt johonkin yksityiseen käyttöön, mutta kaupallisessa käytössä tämä vähän närästää, varsinkin, kun kyse luvattomasta käytöstä ilman mitäään korvausta. Mutta olkoot tämä varoittavana esimerkkinä internetin syövereistä ja opiksi myös itselleni, vaikken omasta mielestä mitään kovin kummoisia kuvia otakaan :D 


Also in English: A while ago I noticed, that one of my photos was used in a commercial way in a Dutch webstore called Nordic New. I don't know, how long this photo was in their webpages, but I know that they didn't ask for permission. This picture was taken in our home, and I think that it would have been polite to ask for permission or at least mark the reference.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti