lauantai 26. heinäkuuta 2014

Pergolaportti

Meille valmistui vajaa pari viikkoa sitten pergolaportti, josta lupasin kertoa enemmän. Tehtiin siis pation ja pergolan kaveriksi pergolaportti, joka laitettiin tontin alalaidalle, pieneen rinteeseen. Pergolaportin ympärille istutin jo pari köynnöshortensiaa ja lisäksi molemmille puolin porttia tulee hortensiaryhmät, kunhan loputkin hortensiat Tahvosten kuormassa saapuvat.

Tässä kuitenkin kuvia valmiista portista. Portin jälkeen meidän tontti jatkuu vielä jokusen metrin ennen kunnanrajaa, ja sille omalle osuudelle olisi tarkoitus tehdä ensi vuonna polku metsään päin ja istuttaa kenties jotain luontoonsulautuvaa perennaa polun reunoille. Tälle vuodelle en jaksa pergolaportin vierustojen lisäksi enempää pihaprojektia ottaa, kun muukin elämä vaatii osansa :D


Helteistä huolimatta pihalla on jaksaneet kukat kukkia. Nurmikko on tainnut ottaa eniten itseensä tästä jo kolmisen viikkoa jatkuneesta helleputkesta. Meillä takapiha on suoraan etelään, eikä juurikaan pääse edes tuulemaan, joten paikka on paahteinen näillä keleillä. Nurmikkoa ei ole uskallettu nyt hetkeen edes leikata, ettei ihan kuole. Tässä kuitenkin joitakin tällä hetkellä kukkivia:

The Fairy
Romanze
Punaväriminttu
Kaunopunahattu juuri aloittamassa kukintaansa
Hanhikki Light My Fire
Syysleimu Junior Dance
Lisäksi hyötytarhassa on tällä viikolla päästy nauttimaan jo ekoista herneistä. Tytöt ovat omaa hernemaataan ahkerasti hoitaneet, joten työ on tekijäänsä palkinnut ;)


Aurinkoisia kesäpäiviä lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti