lauantai 7. kesäkuuta 2014

Ihan pihalla edelleen

Meillä kevät ja alkukesä on mennyt vapaa-aikana hyvin pitkälti ulkoilmasta nauttien ja erilaisia pihatöitä tehden. Vaikka kitkemistä, kuopsuttamista, kärräämistä ja nurmenleikkuuta riittää, niin on kiva myös nähdä konkreettisesti omien käsiensä jälki ja pysähtyä silloin tällöin nauttimaan siitä.

Tässä taas viimeaikojen kukkivia kuvina.
Akileija
Arovuokot
Hopeahärkit
Siperiankurjenmiekka
Atsalea Ruususen uni ja pinkimpi Rosy Lights kukassaan rhodopenkissä
Viime vuonna pihaa suunnitellessa haaveissa oli runsas, rönsyilevä ja romanttinen maalaistalon pihamaa, ja sitä kohden ollaan hiljalleen menossa. Odotan innolla ensi kuussa alkavaa pergola-/patioprojektia, että saadaan paljun ympäristö valmiiksi. Viimeistään ensi keväänä ajatuksena on istuttaa pergolan säleikköä vasten vaaleanpunaista köynnösruusua ja pinkkejä kärhöjä. Pergolaportti rakennetaan samalla kuin tuo patio, ja sitä vasten laitan luultavasti köynnöshortensiaa kiipeilemään, vaikka melko hidaskasvuinen alkuun onkin.

Mutta tässä vielä pari kuvaa etupihalta:

Ja aiemmin kirjoittelin tammikiekoista, joista oli tarkoitus tehdä askelpolku hyötytarhaan. Tässä pala valmista polkua:

2 kommenttia:

 1. Kivallepa näyttää. Meillä kukkivat nuo samat. Pergolasta haaveilen minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kävit. Piipahdan itsekin kurkkimassa usein siun pihablogia, ja ajattelin, että tulisin käymään Avoimet puutarhat -tapahtuman aikaan teillä tutustumaan pihaan ihan livenä.

   Miä en malttaisi odottaa, että päästään kirvesmiehen kanssa sitä pergolaa ja patiota rakentamaan, suunnitelmissa on siis samantyylinen pergola mitä Kannustalojen pihoilla usein näkyy. Villavaahtokarkin pihamaa on tosi kaunis, ja heillä on just sellainen pergola, mikä omissa haaveissa tälle kesälle siintää. Tosin me tehdään näköesteeksi ja paahtavan eteläpihan takia säleikköä vähän enemmän (L-muotoon), ja itse pergolaosuus lienee vain n. 3.5m*3.5m.

   Poista