keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kevät?

Alkanut vuosi on ollut melko oikullinen säiden suhteen. Tammikuussa tulivat kovat pakkaset, mutta lunta ei ollut maassa lainkaan, ja esimerkiksi ruusut ottivat tämän takia melko paljon pakkasvauriota. Lumien sulettua kevät tuntuikin tulevan vauhdilla, ja ehdin itsekin siitä jo riemastua. Maanantaina näky meidän pihalla töistä tullessa oli kuitenkin tämä:

Tytöt olivat tietenkin lumesta aivan innoissaan, ja pienempi mietti, että tuleeko se joulu nyt, kun on lunta? Pettymykseksi oli todettava, että siihen jouluun on vielä aikaa, vaikka maa onkin valkoinen.

Ennen vappua ehdin kuitenkin jo innostua pihahommista ja istuttaa ekat taimet. Rhodopenkki sai täydennyksensä, samoin etupihalle löysin risukasan eli rautatieomenapuun. Takapihalle paljun luo tuli Linnanmäki-purppuraomenapuu. Rautatieomenapuun ympärille on noussut mukavasti tulppaaneja, nyt vain toivotaan, että ne myös kukkivat oikukkaista keleistä huolimatta.

Takapihalla on noussut laukkoja särkyneen sydämen ympärille, ja tässä näkyy myös tuo pieni purppuraomenapuu, josta ei pitäisi kovin isoa tullakaan.

Ruusupenkissä ensimmäinen narsissi on aloittanut kukkimisen, toivottavasti loput seuraa pian perästä.

Hortensiat, pionit ja muutamat uudet kuunliljat odottavat talon nurkalla harson alla penkkiin pääsyä. Mansikat puolestaan majailevat toistaiseksi teknisessä tilassa. Kasvatuslaatikoihinkin olen ostanut jo erilaisia salaatteja, hernettä, porkkanaa, sipulia yms., jotka kylvetään, kunhan kelit lämpeävät. Kevät on kyllä mielenkiintoista aikaa, kun voi seurata, mitä kaikkea tuolta penkeistä nousee.

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille blogiin eksyville!

2 kommenttia:

  1. Tuosta tulppupenkistä tulee taatusti upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin miäkin toivon :D Tänään puhkesivat ekat tulppaanit, joten tulppaanimerta voi alkaa hiljalleen odottelemaan.

      Poista