maanantai 12. elokuuta 2013

Pihahommia

Viime päivityksestä on vierähtänyt jo tovi, ja hiipumaan päin tämä blogi on varmaan muutenkin. Kesä ollaan vietetty hyvin pitkälti ulkohommissa, kun alkukesästä maalattiin talo ja nyt loppukesästä on tehty pihaa.

Pihatyöt ovat melko hyvällä mallilla, viikonloppuna alkoi jo nurmikkokin itämään. Tällä viikolla tulee kuormallinen kuorikatetta, joka pitäisi vielä levittää kukkapenkkeihin ja hyötytarhaan ja lisäksi penkeistä uupuu joitakin taimia. Osa taimista jää ensi kevääseen, sillä puutarhakaupat myyvät tähän aikaa vuodesta jo ei-oota esim. alppiruusujen suhteen. Lisäksi rautatieomenapuuta ei tunnu saavan enää mistään kaupasta täältä suunnalta, joten sen istutus jäänee ensi kevääseen, ellei ihmeitä tapahdu.

Meidän pihasta on muotoutumassa sellainen kuin toivottiinkin; runsas ja rönsyilevä. Ollaan istutettu paljon perennoja, varsinkin kuunliljaa eri lajikkeissa :D Myös kiveysten kanssa on jumpattu; pihalle laitettiin liuskekiveä terassien edustoille ja poluille, seulanpääkiviä koristeeksi sekä sokkelia kiertämään HB:n nurmikonreunakiveä.

Mullat tulivat pihaan kaksi viikkoa sitten Etelä-Karjalan KTK:lta ja Peltolan Pihalta (Kekkilän puutarhamulta).

Tässä muutama kuva siitä, missä mennään nyt:
Talo pyörätieltä päin
Takapihan hyötytarha työn alla
Etupihaa ja kivipuro seulanpääkivistä
Ja loppuun vielä kesäinen perhoskuva:

Tällainen pieni proggis siis menossa meidän nurkilla ja se jatkuu vielä tovin. Onneksi pihatyöt ovat mukavaa ja palkitsevaa hommaa. Kukkasipuleitakin tilasin jo Kauppilasta, että saadaan heti alkukevääseen kukkaloistoa.Ensi viikolla tulee muuten vuosi siitä, kun talo saapui tontille (ja samalla on esikoisen 5v synttärit), ja tämän takia tällä viikolla on vuositarkastus Kannustalon puolesta. Nopeaan on aika mennyt. 

7 kommenttia:

 1. Teidän piha näyttää jo mahtavalta! Oottepa olleet reippaita. Meillä on vaan nurmi, vähän jotain siellä sun täällä ja lisäks kasa suunnitelmia mitä ainakin sitten joskus laitetaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ollaan yritetty nyt ahkeroida, että voi sitten loppusyksystä vähän löysäillä :D Minkälaisia suunnitelmia siulla on pihan suhteen?

   Meillä alkoi nurmikko itämään alkuviikosta, ja kohta pitäisi varmaan alkaa miettimään ruohonleikkurin ostoa. Olisikin kiva kuulla suosituksia :) Stigaa ollaan alustavasti mietitty.

   Poista
 2. Vau, teillähän on piha jo todella hyvällä mallilla. Kauniin näköistä! Meillä on nurmikko kasvanut, kaksi puuta istutettu ja muutama perenna. Jospa sitten ensi vuonna lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaa hyvä tulee :) Ja pihahan ei ole koskaan "valmis", aina on jotain kuopsuteltavaa ja puuhailtavaa. Meillä jää osa istuttamisista kans ens vuoteen, kun ei vaan ole kaikkia taimia saatavilla enää, mitä pihalle haluttaisiin. Ja voihan olla, ettei kaikki talvesta selviäkään; keväällä sitten jatketaan harjoituksia.

   Poista
 3. Komealta näyttää! Paljon olette saaneet aikaiseksi yhdessä kesässä. Ja talon sävykin on tosi kiva harmaa. Oliko teillä muuten joku pihasuunnittelija vai suunnittelitteko itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! Piha suunniteltiin itse. Pihasuunnittelija kävi maatyövaiheessa tontilla pyörähtämässä ja silloin visioitiin, mitä voisi laittaa mihinkin (esim. ruusupenkki talon länsipäätyyn, pionit takaterassin edustalle), mutta mitään virallista suunnitelmaa ei koskaan saatu.

   Lueskelin talven aikana kasan puutarhalehtiä ja erilaisia kirjoja pihanrakennuksesta, hain niistä ideoita ja inspiraatiota. Lopputulos on vähän soveltaen tehty, kun pieniä yllätyksiä tuli matkan varrella ja omien taitojen rajallisuuskin tuli huomattua parissa kohtaa :D Mutta kelpaa meille ja ihan nätille näyttää - sehän riittää ;)

   Poista
  2. Vau, nostan hattua kun olette itse suunnitelleet! Toteutus näyttää kyllä oikein hyvältä!

   Poista