maanantai 17. kesäkuuta 2013

Maalauspuuhia

Kesäkuu on meillä mennyt maalauspuuhissa. Koristeosat ovat osoittautuneet melkoisen työläiksi maalattaviksi, ja kaikki valkoiset osathan pitää maalata ainakin kahdesti, joten ollaan melkoisesti tuhrattu aikaa niiden kanssa. Päädyttiin ratkaisuun, että maalataan valkoiset osat ensin Tikkurilan Ultra Primerilla ja sen jälkeen kerros pintamaalia päälle (Ultra Classic sävyssä 619X). Ainakin Tikkurilan sivujen mukaan näin tulisi kestävin pinta. Harmaat osat ovatkin olleet sukkelaa maalattavaa valkoisiin verrattuna, ja maaliakin kuluu niihin paljon vähemmän. Näillä näkymin maalimenekit ovat seuraavanlaiset: 4*9L Ultra Primer, 4*9L Ultra Classic 569X (vaaleaharmaa) ja 5*9L Ultra Classic 619X (valkoinen).


Juhannuksena meinataan maalata talon yläosat henkilönostimen avulla, jos säät vain sallivat (ainakin toistaiseksi ennusteet näyttävät ihan hyville).

Tällä viikolla pitäisi meille saapua leikkimökki, sekin on tilattu säävarauksella, sillä kuorma-autoa ei uskalla ottaa pihalle rypemään sadekelillä; kuivalla pihan luulisi kantavan, kun siinä on niin paljon rullattu kaivurilla ja traktorilla ympäri ja saanut vielä talven painua.

Jotta sutimishommat eivät heti loppuisi, niin maalausurakan jälkeen olisi tarkoitus öljytä terassit, ja harkinnassa on myös sokkelin maalaus Yki-sokkelimaalilla. Kaunis Talo -värilastussa sokkelinväriksi on ehdotettu Tikkurilan 561X-sävyä. Pitäisi hakea värilastu ja mutustella sävyä. Tämä voisi olla kyllä ihan kaunis.


Mukavaa juhannusviikkoa!

2 kommenttia:

 1. Meillä on myös maalaushommat pian tiedossa, ihan kauhistuttaa urakka, vaikka meillä maalattavaa on vähemmän :) Mutta hyvältä näyttää, ehdottomasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän tämä maalaus on aika kiitollista puuhaa, kun näkee suoraan kätensä jäljen. Me ollaan maalattu miehen kanssa kahdestaan, ja neidit juoksee jaloissa, joten tahti on hitaanpuoleinen.

   Taloa maalattaessa on kyllä tullut mietittyä moneen otteeseen, että 1-kerroksinen ja vähemmillä koristeilla oleva talo ois niin paljon helpompi maalata kuin tämä meidän :D Mutta toivottavasti ei ainakaan kymmeneen vuoteen tarvisi tätä samaa projektia uudestaan aloittaa.

   Poista