perjantai 10. toukokuuta 2013

Pergolaportti

Sadepäivänä on kiva heittäytyä sohvan nurkkaan ja lukea puutarhalehtiä. Uusimmassa ViherPiha-lehdessä oli mainoskuva pergolaportista, joka voisi olla kotinikkaroijallekin melko helppo toteuttaa.
Kuva: www.miljookoriste.com
Keksittiin miehen kanssa tällaiselle portille paikka takapihalle; tehdään sinne rappuset pihalta metsikköön, joten tuollainen portti voisi olla hauska rappusten kohdalle, ja siihen voisi laittaa esim. säleikkövilliviiniä kasvamaan.
Kuva: www.puutarha.net
Valkoinen portti olisi kaunis ja rytmittäisi kivasti pihaa. Eli ei kun jämäpuita tuhoamaan ;)

Talon pintamaalien sävyt on näillä näkymin päätetty. Pyydettiin myös tarjoukset maaleihin ja edullisemmin saadaan Tikkurilan Ultra Classicit paikallisen K-Raudan kautta, ja harmaana sävynä on todennäköisesti Tikkurilan 569X ja valkoisena 619X.

Tuota harmaata on nyt pari länttiä talon kyljissä (länsi- ja pohjoisseinustoilla) ja se miellyttää molempien silmää, joten hyvä niin.

4 kommenttia:

 1. Tuohan näyttää kivalle. Meillä saattaisi olla talon kulmalla juuri sopiva paikka pienelle portille joka jotenkin jakaisi etu- ja takapihaa ja tarjoaisi aavistuksen myös näkösuojaa. Tuo olisi varmaan tekolistalla seuraavana heti lauteiden, jätekatoksen, terassin, terassin pöydän ja parin muun ylimääräisen jutun jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, teillä riittää nikkaroitavaa :D Tuo vaikuttaa tosiaan melko yksinkertaiselle tehdä, joten katsotaan, minkälainen saadaan aikaiseksi (tuo ei oo ekana listalla meilläkään).

   Poista
 2. Onpas upea! Meilläkin jäi jämäpuita vaikka kuinka ja ajattelin niistä nikkaroida ainakin kukkaruukkuja ja istutuslaatikoita. Toi pergolagin olisi upea, ja ei totta tosiaan näytä liian hankalalta toteuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista Kannustalon laudoista on helppo tehdä istutuslaatikot. Me tehtiin 4kpl 1.3*1.3m kasvatuslaatikkoa (n. 35cm korkeita, eli kaksi leveämpää lautaa päällekkäin) ja yksi isompi mansikoille, n. 1*3.6m. Lisäksi nikkaroitiin kompostikehikko, ja luultavasti tehdään vielä toinen kompostikehikko sekä yksi pieni kasvatuslaatikko tytöille. Jäi tarpeita vielä pergolaporttiin ja esim. säilytyslaatikkoon. Suomelan sivuilla on muuten helpolle vaikuttava säilytyslaatikon ohje. Tällaiset pienet nikkaroinnit onnistuu tumpeloiltakin ;)

   Polttopuitakin sahattiin melkoisesti, niillä lämmitellään takkaa varmasti muutama vuosi tällä tahdilla :D

   Poista