maanantai 29. huhtikuuta 2013

Ulkotöiden valmistelua

Lumikasoista alkaa olemaan enää vain muistot jäljellä, joten viime viikkokin vierähti mukavasti polttopuita tehdessä. Meillä jäi raksa-ajalta isot kasat polttopuutarpeita, mutta syksyllä ei saatu kaikkia sahattua ja pilkottua, joten kasat nököttivät talven takapihalla peitettyinä.

Viikonlopulle osui myös Prisman asiakasomistajapäivät, ja siellä tuli pyörähdettyä. Tytöille löydettiin kannellinen hiekkalaatikko, joka pääsee parkkiin leikkimökin viereen. Käsittelen sen Valtti Akvacolorilla, sävyllä Tuohi.


Raksa-ajalta jäi myös jonkin verran ylimääräistä lautatavaraa, joista ajattelin väsätä hyötytarhaan kasvatuslaatikoita. Myös niiden pinnat käsittelen tuolla Valtilla, että kestävät vähän kauemmin käytössä. Terasseille ostettiin pönttö Valtti Puuöljyä lämpökäsitellyn puun sävyssä 318R.

Lisäksi ostettiin ensimmäinen koemaalipurkki Tikkurilan Ultraa sävyssä 569X (löytyy Kaunis Talo -lastulta nro 32, Kivelä). Vielä ei uskalla maalia käydä talon kylkeen sutimassa, kun kelit ovat sen verran koleat ja puu kosteaa, mutta toukokuun lopulla olisi tarkoitus starttailla maalausprojektia, joten sitä ennen pitäisi olla sävyt selvillä. Ja maaliksi valikoitui Ultra Classic, sillä meidän talossa on jo talotehtaan puolesta pohjamaali+yksi pintamaalikerros, jolloin Ultra on varmin valinta (toinen vaihtoehto olisi voinut olla Teknoksen Nordica). Vinha on peittävä puunsuoja, joten se olisi pitänyt saada suoraan pohjamaalin päälle, jotta toimisi parhaiten. Ja nämä hyvät vinkit saatiin Lappeenrannan Värisilmästä. Mukavaa palvelua joka kerta.

Meillä siis vapaa-aika menee mukavasti tuolla pihamaalla luultavasti koko kesän. Toisaalta, nuo hommat ovat siitä mukavia, että näkee konkreettisesti omien käsien jäljen.

2 kommenttia:

 1. Mekin hyödynnettiin nuo asomit! :) aika samoissa merkeissä, eli maalia ja pihajuttuja lähti mukaan. Meille taas neuvottiin, että Vinha käy hyvin päälle, vaikka alla on kerros Pika-Tehoa! Kysyttiin suoraan maalilinjalta Tikkurilast.. :o saas nähdä, miten käy, toivottavasti tulos selviää vasta kymmenien vuosien kuluttua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh, pitäisiköhän miunkin vielä soittaa tuonne Maalilinjalle? Oon nyt kysynyt mielipiteitä noista maaleista kolmesta rautakaupasta ja kahdessa on suositeltu tuota Tikkurilan Ultraa, yhdessä Teknoksen Nordicaa. Vinhaakin voisi laittaa, mutta se ei kuulemma pääse täysin oikeuksiinsa maalikerroksen päällä, vaan pitäisi saada suoraan raakalaudan tai pohjamaalin päälle. Se on kuitenkin peittävä puunsuoja. On tää maalin valinta vaikeaa ;) :D

   Miä kävin teidän blogista katsomassa ostokset, ja pihapainotteisille näyttivät :D Teillä taitaa olla aika selvät sävelet pihan suhteen? Aloitatteko pihahommat jo heti keväällä? Meillä nuo pihahommat jää loppukesään maalauksen takia, kun kahdestaan tehdään hiljalleen. Otetaan luultavasti kuorma Kekkilän puutarhamultaa perennoille ja kasvatuslaatikoihin suoraan Kekkilän multa-asemalta, ja kuorikatteetkin haetaan varmaan peräkärryillä, kun sitä uppoaa niin valtavia määriä, ettei viitsi pussitavarana ostaa.

   Poista