perjantai 15. helmikuuta 2013

Leikkimökkimietintöjä

Viime aikoina ollaan sukulaisvoimin pohdittu tyttöjen leikkimökkiä. Ajatuksena olisi "muuttovalmis" leikkimökki, sillä rakentamiseen ei riitä tässä perheessä aika, hermot tai osaaminen :D

Toiveissa olisi taloon sointuva leikkimökki, eli Rauhala-tyylisillä koristeilla varustettu, ja sopivan reilu pohjaltaan, että siellä mahtuu oikeasti jotain tekemäänkin (ja korkeutta myös sen verran, että aikuinen mahtuu sisällä seisomaan).

Tällä hetkellä eniten silmää ovat miellyttäneet nämä kaksi mökkivaihtoehtoa:

Matildan leikkimökki
Ekta ry
Jälkimmäinen tosin ilman mansardikattoa ja ylintä kaarevaa koristeikkunaa. Pohjan koko saisi olla n. 6m2 ja lisäksi etuterassi. Vahvin kandidaatti mökin valmistajaksi on paikallinen Ekta ry, sillä sitä kautta saisi valmiin paketin, ainoastaan paikalleen asentaminen ja "sisätyöt" jäisivät meille. Hinta on myös kilpailukykyinen verrattuna esim. Kannustalon mökkiin, joka tulisi elementteinä ja ilman kattohuopaa.

Ekta ry tekee vuosittain leikkimökit Lappeenrannan sataman mökkikylään, ja tässä yksi taidonnäyte viime kesältä:
Nämä mökit huutokaupataan syksyllä, ja viime vuonna huutokauppa oli siirretty nettiin, niin missattiin se. Nyt siis odotellaan viimeisiä viilauksia ja lopullista tarjousta mökistä ennen päätösten tekoa. Toimitusajankohdaksi ollaan tosin ajateltu vasta juhannuksen tienoota, niin hengenhätää tilauksen kanssa ei vielä ole.

Ja mökkihän sijoittuisi tontilla kaakkoiskulmaan, eli talosta olisi suora näkyvyys mökille niin keittiöstä, erkkeristä kuin olkkarista. Tämä kuva otettu tulevan leiksan kohdalta taloon päin:

Hyvää viikonloppua kaikille lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Itse tein kainosti tilauksen appiukolta ja mökki odottaa jo hakijaansa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei taida lähipiirissä aika tai rahkeet riittää leiksan rakentamiseen, joten jatketaan leiksan kanssa samaa linjaa kuin talon kanssa ;) Meijän tytötkin puhuu vain muuttovalmiista taloista, joten nyt tulee sitten muuttovalmis leikkimökki :D

   Poista
 2. Ainakin Bauhausista saa valmiita elementtejä, ystävä haki leikkimökin sieltä ja tuunasi koristelistoilla taloonsa sopivaksi. Vinkkinä voisin myös mainita vankilamyymälät, heiltä voisi varmaan myös tilaamalla saada omannäköisen leikkimökin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, näistä on varmasti muille apua :) Täälläpäin ei Bauhausia ole, eikä vankilamyymälääkään aivan lähellä. Päädyttiin siis tilaamaan mökki tuolta Ekta ry:lta.

   Vankilamyymälöistä voi kyllä tehdä kivoja löytöjä, anoppi hommasi meille ne sienijakkarat sieltä ja lupasi nyt katsella puisia huonekaluja leikkimökkiin sieltä :)

   Poista