torstai 24. tammikuuta 2013

Ulkomaalauspohdintoja

Keväällä lumien sulettua eka urakka meidän talon osalta on ulkomaalaus. Hiljalleen pitäisi jalkautua maalikaupoille värilastuja hakemaan (ja tarvittaessa pari-kolme pientä purkkia sitten testaukseen). Nythän talo on pohjamaalattu ja kertaalleen pintamaalattu vaaleanharmaalla Teknoksen S 1502 Y sävyllä, joten suuria muutoksia lopulliseen pintasävyyn ei enää kannata tehdä. Valkoisissa osissa on vain pohjamaali, ja sen verran kostea syksy oli, että parissa paikassa alkoi karmit jo vihertämään, joten homepesua joudutaan tekemään ennen pintamaalausta. Maalina on todennäköisesti Tikkurilan Vinha.

Tässä vähän väripoimintoja, jotka näin tietsikan ruudulta näyttävät kivoille, ja joista voisi lastut hakea testiin. Ekana muutama poiminta Tikkurilan Vinha-värikartasta (Tuulikki, Kuutar ja Lyylikki, joka näyttää jo tässä turhan "lämpimälle").

Ja sitten pari kollaasia Tikkurilan Puutalot-värikartasta:


Täällä kunta ei aseta rajoituksia talon värin valintaan, vaan rakennustarkastajan sanoin: jokainen voi toteuttaa itseään ;) Meillä katto on tummanharmaa Ormax Protector, ja koristeosat maalataan valkoisella. Tuo pintamaali saisi olla vaalea "helmenharmaa", ei liian sininen tai vihreä. Samoilla sävyillä maalataan sitten muutkin pihan pömpelit (roskakatos, leikkimökki ja autotalli/varasto, kun sinne asti päästään). Jos jollain lukijalla on vinkata kaunista harmaata pintamaalia, niin kerrothan :)

4 kommenttia:

 1. Vinkkinä, jonka sain itse Kirsiltä Pienen perheen pieni koti -blogista: Tikkurilalla on ammattilaisvärikartta Pro Grey, jossa on tosi hyviä ja oikeasti harmaita sävyjä. Sieltä meidänkin kodin väri löytyy, muistaakseni 1950. Täällä rakennusvalvontaan piti tarkasti laittaa väri ja koodi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ollut tuosta edes kuullut, mutta hyvälle näyttää. Ja linkitänpä tähän muistiin: http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/varit/varikartat/varikartat_sisamaalaukseen/pro_grey/

   Poista
 2. Meilläkin piti rakennuslupapapereihin laittaa värikoodit, mutta eivätpä ole tulleet tarkistamaan onko talo maalattu juuri sillä (eipä ole!) :-)

  Oma Rauhala on maalattu värikoodilla 617 X ja meillä tehostevalkoisena on tuo Sinunkin mainitsema 619 X.

  Käyhän blogista kurkkaamassa meidän kodin värejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kävinkin kurkkimassa teidän värisävyjä, ja hyvälle näyttää. Pitää käydä hakemassa värilastuja rautakaupasta ja alkaa hiljalleen mallailemaan ja mutustelemaan.

   Poista