lauantai 8. syyskuuta 2012

Tunnustus ja viikon tapahtumia

Mallikoti-blogin Risto antoi meille tunnustuksen. Kiitos tästä:

Sääntöihin kuuluu, että tunnustus pitää jakaa edelleen viidelle suosikkiblogille. Laitetaan siis tunnustusta eteenpäin näille blogeille:

Harmaa tupa 
- Pikkusiskon blogi, ja heille rakentuu räätälöity Kastellin talo meidän naapurustoon.
Porttikalliontie
- Kannustalon Auroran rakentamisprojekti, jota on ollut mielenkiintoista seurata, kun meidän aikataulut kulkivat yhdessä vaiheessa samaa tahtia.
Aurinkolehdon Aurora
- Kannustalon Auroran raksaprojekti tämäkin. Nasevaa kirjoittelua, jota on hauska lukea ja seurata raksan edistymistä, vaikka vastoinkäymisiä on tässäkin projektissa ollut.
Villa Vaahtokarkin tarinoita
- Erittäin kaunis, vajaa kolme vuotta sitten valmistunut Kannustalo ja sen upea piha. Kertakaikkisen ihana koti.
Talo Rautio
- Mielenkiintoinen raksaprojekti. Paljon rakentamiseen liittyvää infoa, ja rakentuu samannimiselle tielle kuin meidän talo, mutta eri puolelle Suomea.

Tässä vielä ohjeet, mikäli jaat tunnustuksen eteenpäin:

Tunnustuksen säännöt ovat seuraavat:
1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka antoi tunnustuksen.
2. Anna tunnustus eteenpäin viidelle lempiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.
3. Kopioi Post it -lappu ja liitä se blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain Post it -lapulla
ja toivo, että lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.

Talollakin on tapahtunut viikon aikana. Viimeistelytöitä on tehty niin sisällä kuin ulkona, ja Kannustalon asennusryhmä jatkaa enää muutaman päivän ensi viikolla, sitten pitäisi talon olla luovutuskunnossa.

Pientä sählinkiä on ollut, ja muutamia vastoinkäymisiäkin on viikkoon mahtunut, mutta ne on saatu ratkaistua tavalla tai toisella. Kannustalon timpuriporukka on kyllä ollut mahtava, ja he ovat pitäneet meidän puolia hienosti, vaikka insinööreiltä on tullut minkälaisia ehdotuksia. Mm. yläpohjan huoltoluukku oli unohtunut piirustuksista, ja sitä ehdotettiin ensin meidän makkariin, mutta saatiin lopulta sovittua, että se laitetaan katolle piipun luokse. Siellä se häiritsee vähiten ja siitä saattaa jopa olla hyötyä.

Myös lvi-firman kanssa käytiin pientä keskustelua laskutuksesta. He yrittivät laskuttaa meiltä todella ronskisti ylimääräistä tarvikkeista, mutta saatiin sovittua summa siedettävälle tasolle, vaikka oppirahoja joudutaan silti maksamaan. Tämä epämääräinen ja korkea tarvikehinnoittelu taitaa olla lvi-firmoilla tavallista?

Keskiviikkona Westwoodin asentaja laittoi meille portaat (ihanan väriset!), torstaina tuli yläkertaan puhallusvillat ja eilen aloittivat Uuniseppien muuraritkin urakkansa. Pohjan korotusvalu ja palomuuri on nyt tehty, ensi viikolla alkaa itse takan ja piipun muuraus. Hiljalleen se talo alkaa valmistumaan. Siivottavaa ja polttopuiden tekoa riittää, joten vapaa-ajan ongelmia ei pääse muodostumaan meillekään.


Ensi viikolla aloittaa meidän omat timpurit yläkerran parissa, että päästään sitten joskus muuttamaan. Väliseiniä pitäisi siis alkaa sinne tekemään. Lähtötilannetta näkee tästä:

1 kommentti:

  1. Kiitos, olinpa otettu tunnustuksesta! Pitää laittaa eteenpäin:) Noista LVI-tarvikkeiden hinnoittelusta. Moni firma tosiaan yrittää saada asiakkaan maksamaan tukkurin hintasuositusten mukaiset hinnat, vaikka itse ostavat tavaran n. -60-70% hintaan, eli tarkkana saa olla. Hienolta talo näyttää ja uskomattoman nopeasti sinne pääsette jo asumaan:)

    VastaaPoista