maanantai 6. elokuuta 2012

Viimeaikaisia tapahtumia

Viime viikko menikin nopeaan, kun muuton lisäksi ohjelmassa oli loput työt tontilla ennen talopaketin tuloa.

Tontilla oli tiistaista torstaihin töissä tutut talkoolaiset, ja hommat saatiin hoidettua, vaikka pieniä mutkia taas matkassa olikin ja hermoja välillä vähän kiristi ;) Mutta rakentaminen tuskin koskaan on kovin mutkatonta puuhaa? Tai ainakin meidän raksailussa on ollut erilaisia töyssyjä ja mutkia riittämin, vaikka "muuttovalmistaloa" tehdäänkin.

Nyt on kuitenkin sadevesijärjestelmät, eristeet ja täytöt paikoillaan. Erilaisia maa-aineksia on Ruduksen laskujen mukaan kulunut n. 1355t, eli aika reilusti. Täyttöihin on mennyt eniten, mutta lisäksi on tuotu sepeliä, mursketta, salaojasoraa yms. Lienee kuitenkin enemmän kuin keskivertotontille?

Yksi maa-ainesmäärää kasvattanut syy on nosturiparkki, jonka tarpeellisuudesta kuultiin toissaviikon lopulla. Ei auttanut muu kuin kysyä Kannustalolta vinkit sen tekoon ja laittaa mursketilaus Rudukselle. Tuohon sokkelin etupuolelle tuli siis  8*8m murskepeti 100t tai 80t nosturia varten. Pitää toivoa, että tierumpukin kestää nosturin painon.. Tosin, meni sen yli jo muutama betoniauto ja kaivurikin, joten ehkä se kestää.Lisäksi viime viikolla käytiin kalusteostoksilla Vepsäläisellä. Nyt on tilattu olohuoneen kalusteet ja valaisimet. Pieniä muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin sisustuksen suhteen on tässä matkan varrella tullut, ja tyyli on sekoitus uutta ja vanhaa, modernia ja romanttista. Värimaailma talossa on harmaata, ruskeaa, mutaa/savikiveä, mustaa ja valkoista. Toivottavasti saadaan viihtyisä koti, vaikka budjetti hieman rajallinen onkin.

Tänään sähköpostiin tupsahti taas kuvia meidän kodista. Oravaisissa on pintojen viimeistelyt menossa ja kiintokalusteiden asennukset alkamassa. Kahden viikon päästä talon pitäisi olla jo tontilla asennettuna, hurjaa.

Kodinhoitohuone

Kylppäri

Kylppäri ja sauna (lasiseinä tulee väliin)

Olohuone

Keittiö
On varmasti outo fiilis nähdä talo ensi viikon lopulla siellä Oravaisissa. Siis MEIDÄN talo. Niin salakavalasti se valmistuu.

2 kommenttia:

 1. En tajunnut, että tosiaan tulee tontille ihan pinnatkin valmiina. Jotenkin kait aattelin että kaakeloivat ja tapetoivat sitten tontilla. Aika hurjaa tosiaan, että saatte muuttaa sinne ihan kohta vaikka vielä ei mitään tontilla olekaan. Hieman hitaampaa tämä meidän tahti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka joska!

   Talon alakerta on tosiaan muuttovalmis, mutta yläkertaa sitten pakerretaan tontilla timpureiden kera. Parissa kuukaudessa pitäisi tulla valmista yläkerrankin osalta.

   Poista