torstai 30. elokuuta 2012

Vaikeuksien kautta voittoon?

Kulunut puolitoista viikkoa on ollut yhtä hullunmyllyä ja vuoristorataa. Pienestä päivitystauostakin on voinut joku ehkä päätellä, että asiat eivät sujuneet odotetulla tavalla.

Talokuorma saapui tontille sovitusti maanantaina 20.8., ja odottavaisin mielin oltiin - tänään meille nousee talo! Painajaisiakin vähän ehdittiin ennen asennuspäivää nähdä, mutta silti yllätys oli suuri.. Kannustalon asentajaporukan tarkistaessa perustuksia tuli vastaan ongelma: keskipalkki oli liian kapea ja hieman väärässä kohtaa. Tähän keskipalkkiin ei ollut kiinnitetty huomiota aiemmin, kun perustusten tarkistuspöytäkirjan mukaan kaikki oli ok; korot, ristimitta ja leveys täsmäsivät. Perustussuunnittelija ei harmillisesti ollut noudattanut Kannustalolta saatuja mittadetaljeja, ja valettaessa ongelma oli hieman kertautunut.


Tilanteen tultua ilmi otettiin yhteyttä Perustavaan, joka lupasi hoitaa ongelman - ja hoitivatkin parhaansa mukaan. Seuraavana aamuna saatiin lisävalu tehtyä, mutta märälle betonille ei voinut moduuleja laskea, joten nosturiauto lähti sitten tiistaina muihin hommiin loppuviikoksi. Maanantai 27.8. jouduttiin skippaamaan säiden takia ja tiistaina 28.8. alkoi viimein uusi nostoyritys.
Takimmainen moduuli menossa paikalleen

Säät eivät vaan suosineet (tuntui, että jopa luontoäiti oli meitä vastaan), mutta onneksi saatiin alimmat moduulit paikalleen.
Eilen hommat taas jatkui, tällä kertaa pienemmällä 40t nosturilla, sillä ainoastaan yläkerran suurelementit olivat asentamatta. Sadekuuroista huolimatta kaikki saatiin tehtyä (ja sateen ajan yläkerta oli pressutettu puuttuvien kattoelementtien osalta).


Eilen saatiin myös sähköt taloon kytkettyä, ja olikin hassua, kun sähköjen osalta alakerrassa olikin valmista. Tänään asennusporukka on keskittynyt katon tekoon, ja me ollaan vietetty muiden töiden takia raksavapaata. Huomenna taas katsomaan, missä jamassa talo on. Viemäröinnit ja vesiliitännät pitäisi hoitua nyt loppuviikon ja maanantain aikana. Menetettyä aikaa yritetään kuroa parhaan mukaan, ja ylimääräistä työvoimaa on talolle tulossa Kannustalon normaalin asennusporukan tueksi.

Aika töyssyinen projekti tämä on ollut, ja muuttovalmistaloksi melko haastava. Pitää vain toivoa, että lopputulos palkitsee ;)

8 kommenttia:

 1. Vaikeuksien kautta voittoon! :) Taidettiin muuten nähdä nähdä teidän talo tulossa Mikkelin kohdalla 19.8. kun ajelimme Keski-Suomea kohti. Harvoin nimittäin näkee muuttovalmiita Kannustaloja liikenteessä ja mainitsemasi päivämäärä näyttäisi täsmäävän.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se varmasti meidän talo, joka teitä vastaan tuli. Karavaani saapui meidän tontin nurkille jo 19.8. illalla, ja Mikkelin kautta ajoivat. Hauska sattuma :D

   Poista
 2. No jopas jotakin, ei kiva ylläri ollenkaan, mutta onneksi asia selvisi :) Meillä naapurissa kävi samantyylinen moka, joka meinasi paisua mahdottomuuksiin, mutta onneksi heilläkin asiat selkenivät parhainpäin. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli melkoinen soppa, mutta Perustava otti hienosti tilanteen hallintaan ja kantoi vastuun kaikesta. Lopulta saatiin talokin nousemaan, ja ei jäänyt mitään hampaankoloon, vaikka aluksi harmitus oli kyllä melkoinen.

   Poista
 3. Hyvä hyvä, tsemppiä! -Miisis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sitä aina välillä tarvitaan, kun vähän tuppaa koetella tämä meidän projekti ;)

   Poista