lauantai 7. heinäkuuta 2012

Valaisimia

Uuden talon myötä hankintalistalle on ilmestynyt myös uusia kalusteita ja valaisimia. Varsinkin kauniisiin valaisimiin olisi kiva panostaa tällä kertaa. Joten mennäänpä haavelistalle valaisinten osalta (näistä on kirjoitettu aiemmin täällä, mutta pieniä muutoksia suunnitelmiin on tullut matkan varrella). Olkkariin on laitettu sohvapöydän ja takan päälle valaisinpistokkeet, ja niihin haaveissa olisi esim. nämä Artekin klassikot:

Artek A331, "mehiläispesä". Kuva: Artek
Artek A110, "käsikranaatti". Kuva: Artek
Keittiöön saarekkeen päälle sopisi kivasti tämä:

Artek A330, golden bell. Kuva: Artek

Näiden lisäksi vanhempien makkarin valaisin on ollut kovan pähkäilyn alla. Jotain kevyttä, jotain hauskaa, jotain ajatonta. Tällä hetkellä eniten silmää miellyttää tämä:

Artecnica Garland. Kuva: Sisustusidea
Mutta jotain hauskaa on myös tässä Elloksen valaisimessa:

Kuva: Ellos
Tyttöjen huoneisiin on hankittu jo Muuton Myyt valkoisina ja Egmontin yövalaisimet.

Portaikon valaistus on myös ollut mietinnässä, ja tähän mielellään kuultaisiin ideoita. Meille on merkitty kaksi tavallista seinävalaisinta portaikkoon, ja eteisessä on himmennettävät ledit, yläkerran aulassa todennäköisesti ihan tavalliset ledit. Ajatuksissa on nyt ollut nämä:

Flos Foglio
Nuo olisivat sitä samaa ajatonta tyyliä, kuten muutkin valaisimet. Mutta riittääkö valaisuteho? Toimivatko portaikossa? Toisaalta esim. Osramin Duled 8W lampulla nämä voisivat toimia samalla myös "yövalona", jos tarvitsee yöllä vessassa käydä.

Lisäksi yläkerran kylppäriin olisi kiva saada tämä valaisin peilin päälle:
Flos GloMiniBall
Tällaisia valaisinmietteitä tällä kertaa. Mielipiteitä olisi kiva kuulla, ja vinkkejä toki myös.

4 kommenttia:

 1. Ihania valaisimia, meiltä löytyy käsikranaatti pari mustana, garland valaisee kodarin tasoa, mehiläispesä haaveissa ja yläaulaan tulossa mustat goldenbellit. Eli varsin sama maku :-) Portaikkoon valitsimme lundian liekit valkoisena. Kannattaa vilkaista, uskon että voisitte tykätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tuo Lundian Liekki olisi myös tyylikäs valaisin portaikkoon. Ja hyvä maku valaisinten suhteen meillä ;D

   Poista
 2. Kauniita valaisimia olet kerännyt postaukseen ja Vepsäläiseltä varmasti löytyy klassikoita kotiin. Meiltä löytyy mehiläispesä valaisimia nykyisestä kodista pari kappaletta. Vielä en tiedä onko niille missä paikka uudessa kodissa, mutta ehdottomasti Aallon jalkalamput uuteen kotiin pitää sijoittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on varmasti upeita valaisimia! Blogisi kotikuvista bongailinkin niitä. Nuo Aallon jalkalamput ovat kyllä todella ajattomat.

   Poista