keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Maatöitä

Maanantaina klo 7 tontille ilmestyi kaivuri, ja pian perässä pari traktoria peräkärryineen. Maatyöt talkoillaan sukulaisvoimin, ja tämä onkin meidän isoin "puristus" tässä raksaprojektissa.


Maanantaina aloitettiin pintamaiden putsaamisella ja rojujen hautaamisella tontin takaosaan (tähän saatiin lupa kunnasta).


Eilen kaivettiin talon pohja lähes valmiiksi ja avattiin vesi- ja viemärilinja talolle. Lisäksi aloitettiin täytesoran ajaminen, ja tähän mennessä sitä on kuskattu tontille jo yli 400t, eikä olla kovin pitkällä..


Täyttöjä joudutaan tekemään siis melko reilusti. Ja onpa meillä tullut muutoksia muutenkin tässä matkan varrella. Sisäänajo tontille suoritetaan nyt hieman pyörätietä pitkin, sillä pyörätien rumpu rajasi alkuperäisen kohdan niin kapeaksi, että saatiin kunnasta lupa tähän muutokseen, ja samalla siirrettiin autotallia n. 2m taloon päin.

Lisäksi talon korkoa jouduttiin tarkistamaan. Alkuperäinen korko oli liian korkea tontin muodon takia. Tai no, toteuttavissa sekin olisi ollut, mutta olisimme katselleet maisemia yläkerrasta naapureiden yli ;) Nyt sitten tiputettiin korkoa reilusti alaspäin, lähes viereisen pyörätien tasaan (vesien valuminen tontille ehkäistään syventämällä tontin ja pyörätien välistä ojaa). Onneksi kunta on hyvin joustava, joten nämä muutokset "lennossa" ovat mahdollisia. Me joudutaan näistä muutoksista huolimatta tekemään reilusti täyttöjä. Tontin takaosaa on nostettu jo toista metriä alkuperäisestä, mutta koska tavaraa mahtuu edelleen, niin saadaan naapuritontilta onneksi ylimääräisiä meidän tontille. Urakkaa siis riittää, ja maatyöt jatkuvat luultavasti viikonlopulle asti.

2 kommenttia:

 1. Hienoa seurata, että työt ovat lähteneet tontilla käyntiin. Onnea ja voimia urakkan! Meidän naapuri on harmitellut, kun heidän kivijalkansa jäi turhan matalaksi ja talo jäi "monttuun" katutasoa alemmaksi. Meille vastaava mestari taas heti alussa sanoi, että laittakaa korkea kivijalka, koska täydessä kakkosessa talo näyttää muuten kasvavan kuin sieni maasta...mulle ei siinä vaiheessa olis tullut mieleenkään ajatella noita kivijalan visuaalisia asioita. Meillä korkea kivijalka tietysti oli perusteltu myös kellarin louhintakustannustaen kurissapitämisellä. Korko oli sidottu em. naapurin korkoon, eli meillä on nyt talot samassa korossa. Kumpikin olisi tietty säästänyt tonneja louhinnassa, jos olisimme uskaltaneet pyytää heitä vielä vähän nostamaan korkoa, mutta sitä oli niin arka puuttumaan toisten projektiin, kun pelkäsi naapurisovun kärsivän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Meilläkin talo tulee katutasoa korkeammalle, tosin enää vain +0.15m ohimenevästä pyörätiestä, kun alkuperäinen suunnitelma oli +0.8m. Tällä korolla meidän lattiataso on samalla korkeudella kuin rajanaapurin terassikaiteet :D

   Meillä on tuulettuva rossipohja, joten sokkelin korkeus itsessään on 90cm, joten matalaksi se ei jää ja kaadot saadaan helposti tehtyä talosta pois päin.

   Poista