perjantai 6. heinäkuuta 2012

Ainolan pihamaa

Tänään tehtiin naisporukassa päiväretki Ainolan pihamaalle, Savitaipaleelle. Olimme sopineet Virpin kanssa etukäteen, että tullaan katsomaan ideoita ja kasvivaihtoehtoja pihalle. Tuolla Ainolan pihamaalla on nimittäin runsas valikoima erilaisia kasveja vaihtuvissa luonnon olosuhteissa.

Meidän tontti on melko lämpöisellä paikalla, ja takapiha on etelään, joten mietinnässä on pääosin aurinkoiselle paikalle sopivat kasvit.


Pionit ja ruusut ovat toiveissa takapihalle ja länsipäätyyn, näitä ei nykyisen asunnon pihasta löydykään.Lisäksi kuunliljat ovat ikisuosikkeja. Näitä löytyy paljon nykyisen talon pihaltakin.


Koska maa on todennäköisesti kivistä, niin kivikkoryhmiäkin voisi tehdä (tämä varmistuu ensi viikolla, kun kaivinkone aukaisee tontin).Neidit keskittyivät reissun aikana syömään metsämansikoita ja leikkimään pihamaalla (trampoliini oli kova sana, ainakin isommalle neidille).


Lopuksi Ainolan Aino ;)


Huomenna Ainolan pihamaalla onkin heinähässäkkä, ja vierailijoita odotellaan ainakin muutaman sadan verran.Tämä paikka on tosiaan poikkeamisen arvoinen, jos Mikkelintietä pitkin ajelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti