maanantai 7. toukokuuta 2012

Odottelua

Viimeinen viikko on ollut pelkkää odottelua. Ollaan odotettu piirustuksia sekä Kannustalolta että Domukselta, jotta saataisiin projekti etenemään. 

Tänään oli taas otettava puhelin kauniiseen kouraan ja aloitettava soittelukierros Kannustalon suuntaan. Jos alkuperäistä Kannustalon asettamaa aikataulua noudatettaisiin, niin kiintokalustevalinnat pitäisi lyödä lukkoon tällä viikolla. No, näin ei varmaan käy, sillä ei olla saatu Domukselta edes ekoja piirustuksia nähtäväksi. Tämä aikataulun myöhästyminen johtuu Kannustalon päästä, sillä Domuksen suunnitteluaikaa ei voinut varata ennen kuin vahvistettu toimitussisältö oli kourassa, ja sen vahvistetun toimitussisällön saamiseen meni Kannustalon puolelta 1kk 4pvä (alkuperäinen arvio oli 1vko).

Toinen aikatauluahdistus johtuu siitä, että meillä pitäisi olla tällä hetkellä jo rakennuslupahakemus vetämässä - jos siis noudatettaisiin sitä Kannustalon alkuperäistä aikataulua, jossa rakennuslupa pitää olla valmiina 12vko ennen talotoimitusta. Meillä tuohon aikarajaan on nyt 3 viikkoa, joten itse lupa ei varmastikaan ole vielä tuolloin plakkarissa.

Onneksi tänään saatiin tänään Kannustalon arkkitehti kiinni, niin tuli taas vauhtia tähän hommaan. Kannustalon puolelta myös vakuuteltiin, että talotoimitus ei tule viivästymään, vaikka nyt aikataulu laahaakin vähän perässä. Hope so.

Asemapiirustushahmotelma
Julkisivuhahmotelma

Tontin raivaus on myös aloitettu. Mies on häärinyt siellä tänään yksin moottori- ja raivaussahan kanssa, huomenna vähän talkoillaan ja tytöt lähtevät mummolaan hoitoon pariksi päiväksi. Tavoite olisi saada viikonloppuun mennessä tontti raivattua, sillä ensi viikon alussa tulee maaperätutkimuksen tekijä, Kalarannan Pekka, ottamaan näytteet talon ja autotallin kulmista sekä maalämpökaivon kohdalta.

Hyvästä palvelusta pitää vielä mainita Perustava. Talvella soiteltiin ja kyseltiin heiltä alustavaa tarjousta perustuksiin, ja tällöin saatiin hyvää ohjeistusta, mitä kaikkea pitää pohja- ja perustustöissä huomioida - ja jälkikäteen selvisi, että tämä mies, kenen kanssa juteltiin, oli Perustavan toimitusjohtaja. Viime viikolla, vappupäivänä, tuli sähköpostiin tältä toimitusjohtajalta viestiä, jossa hän tiedusteli, että missä vaiheessa meidän projektissa mennään. Meillehän on tulossa Perustavan kautta perustustyöt heinäkuussa sekä perustussuunnitelma maaperätutkimuksen pohjalta. Jos jostain firmasta ollaan  saatu hyvää ja ystävällistä palvelua, niin Perustavalta. Suosittelut!

10 kommenttia:

 1. No onpas kurjaa että homma on noin epävarmalla pohjalla.. Onhan talotoimitukseen vielä aikaa, mutta inhottavaa tällainen. Toivottavasti hommat alkaisi pian sujumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan itsekin vähän yllättyneitä siitä, miten hitaasti asiat sujuvat Kannustalon päässä. Toisaalta pienet käynnistysvaikeudet ovat ymmärrettäviä, kun tämä on heille aivan uusi konsepti. Toivotaan vaan, että loppu sujuu hyvin ja talo tulee ajallaan.

   Poista
 2. Tsemppiä projektiin! Meillä maatyöt käynnissä ja perustusurakka ovella. Toivottavasti saatte luvan nopsasti sisälle, meillä meni lupakäsittelyssä 2kk, nyt kuulin, että lupajonot ovat jo kolmatta kuukautta, kun hakemuksia on tullut niin paljon. Kevätaurinkoa ja pitkää pinnaa :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Pitikin käydä kurkkimassa blogianne. Teille tulee upea talo! Ja tontin raivausurakka näytti hyvin tutulle.. Meillä tosin kasvaa lähinnä risukkoa, mukana tietty isojakin puita ja muutama kelokin. Kunhan tästä raivausurakasta selvitään, niin hetkeksi onneksi taas helpottaa.

   Poista
 3. voi bläääh! kurjaa kun aikataulut alkaa mättäämään! :/ kestää aina sitten kuitenkin, että sen menetetyn ajan saa kirittyä kiinni. Mutta toivotaan että rakennuslupa tulee nopsasti ja saatte kaikki tehtyä ennen talopaketin tuloa. Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, nämä viivästykset ovat tosi harmillisia. Onneksi uusi asuinpaikkakunta on niin pieni, että paikallinen rakennustarkastaja sanoi, että luvan saamisessa menee kolmesta päivästä kolmeen viikkoon. Sen puoleen vielä on toivoa, ettei aikataulu paperisodan kohdalla viivästy mahdottomasti.

   Poista
  2. Meillä kaksi Kannustalorakennusta takana ja pelkästään hyvää sanomista. Saatte varmasti ajallaan pystytyksen, niin uskon. Hyvän valinnan olette tehneet pohjalaista laatua valitessanne. Kuten huomaat, niin minulle Kannustalo on enemmän kuin talo ja siinä asiassa taidan olla vähän hörhö :)

   Poista
  3. Mervi: Kyllä mekin siihen luotetaan, että nyt pienistä aikatauluongelmista huolimatta talo tulee tontille ajallaan ja on varmasti kaiken vaivannäön arvoinen. Kannustaloon mekin päädyttiin sen takia, että se on ulkonäöltään mieluinen ja laadukkaan oloinen kokonaisuus. Muuttovalmismalli oli tietysti se suurin tekijä, sillä suurelementtitalon rakennuttamiseen meistä ei ehkä olisi ollut.. Ainakaan tässä elämäntilanteessa.

   Poista
 4. Kuulostaapa tutulta.. Kannustaloillahan on sujunut ennen ihan ongelmitta, mitä olen kuullut, mutta näissä kaikissa muuttovalmiissa on ollut ongelmia papereiden kanssa. Mekin aina vaan odoteltiin ja odoteltiin, hyvä että ehdittiin koko rakennuslupaa hakea ja perustustöitä aloittaa, kun talon toimutus vaan kokoajan läheni. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen kuullut, että suurelementtipuolella asiat ovat sujuneet todella jouhevasti. Tämä uusi muuttovalmiskonsepti ja kahden yhtiön sulauttaminen tuottaa varmasti pieniä ongelmia ja viivästyksiä.

   Meilläkin papereita odoteltiin melkoisen pitkään ja pieniä mutkia oli muutenkin matkassa. Nyt kuitenkin paperisota takanapäin ja kaikki saatiin lopulta ajoissa hoidettua, vaikka kiirettä pitikin.

   Poista