lauantai 19. toukokuuta 2012

Lastenhuonemietintöjä

Meille tulee yläkertaan molemmille neideille omat huoneet. Nyt on mietintämyssyssä ollut lastenhuoneiden pintamateriaalit. Minkälaista tapettia ja mihin seinälle? Minkäsävyistä maalia seiniin, että kokonaisuus olisi suht ajaton?

Neidit ovat syksyllä 2v ja 4v, ja tarkoituksena olisi tehdä molemmille sopivasti lapsekkaat huoneet, mutta sellaiset, mitkä kestävät hieman myös aikaa. Ei siis mitään hahmoja seinille :D Isomman neidin toiveena on ollut pinkkiä, pienempi ei onneksi osaa vielä toivoa mitään.

Tapettivalikoimaa on yritetty selata sekä netissä että kaupoissa, mutta toistaiseksi aika vähän on tullut sopivia vaihtoehtoja vastaan. Borås julkaisi tällä viikolla Ruotsissa Lilleby-malliston, joka tulee Suomessa myyntiin elokuun alussa. Tässä valikoimassa on ainakin pressikuvien perusteella potentiaalia:

Lisäksi on vilahdellut keijukaisia ja pojille numeroita ja seilorihenkisiä tapetteja.

Jos ei Boråsanin mallistosta löydy miellyttäviä vaihtoehtoja, niin Eijffinger PIP-tapeteissa on myös sitä jotain, mikä sykähdyttää. Nämä ovatkin jo asteen romanttisempia, mutta tehosteseinässä nämä voisivat toimia kivasti:Ensi viikolla mennään taas tapaamaan sisustussuunnittelijaamme Raisaa, ja katsotaan, minkälaisia ideoita saadaan lastenhuoneisiin.

11 kommenttia:

 1. Siis tuo ensimmäinen puu/linnunpönttö tapetti on aivan ihana! Sopisi mun silmään, kun ajatus on ettei seinille liikaa hörpötyksiä, ettei tarvi pian taas vaihdella. Meidän 3-vee odottaa kovasti prinsessa huonetta, mutta seinälle prinsessoja ei kyllä tuu. :) olin ajatellu, ettei tulisi tenavien huoneeseen ollenkaan tapettia, mutta kaikkia ihanuuksia tulee vastaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo eka tapetti on suosikki, ja olisi kiva nähdä, onko mallistossa samantyylistä, mutta hieman erilaista tapettia. Tyttöjen huoneissa olisi kiva olla samantyyliset, mutta kuitenkin erilaiset tapetit.

   Ei meilläkään laiteta lastenhuoneisiin tapettia kuin varmaan yhdelle seinälle tehosteeksi. Pienempi neiti on sellainen Picasso, että kauhistuttaisi ajatus laittaa kallista tapettia huoneeseen ja siinä olisi pian kuulakärkikynää tai tussia pinnassa.. Taikasienellä saa onneksi maalipinnasta piirustukset helposti irti, mikäli sattuu tuhoja tekemään :)

   Poista
  2. Yhelle seinälle korkeintaan meilläkään tulee. Meidän vuokrakämpän seinässä on iso väriliitu piirrustus jota ei röpöliäisestä tapetista saa ku leviämään. Siitä heräsi ajatus ettei tapettia lastenhuoneeseen. :D Toisaalta tuollainen seinä toisi paljon näköä sinne. :)

   Poista
 2. Toi on ihana toi eka tapetti :) mäkin voisin kelpuuttaa tyttöjen huoneen seinälle. Tää maailma on ihanuuksia täynnä ja lisää tulee koko ajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, todella kaunis tapettikuosi. Itse taas törmäsin lastenhuoneiden tapetteja etsiessä ongelmaan, että monesti tarjolla on erilaisia hahmoja, tai sitten "neutraaleja" kuvioita. Lastenhuone saisi kuitenkin olla värikäs ja sopivasti lapsekas, muttei kuitenkaan erilaisten kuosien ja kuvioiden sekamelska.

   Poista
 3. Voi miten ihania tapetteja on nuo kaikki! Jos ei tytön huone olisi jo tapetoitu, niin nappaisin ehdottomasti jonkun nuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät. Ja pitääkin käydä katsomassa, minkälaista tapettia teillä on lastenhuoneessa :)

   Poista
 4. Ensimmäinen ehdottomasti, aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo eka on kyllä ihanin, ja tänään pääsi koetapetoimaan Boråsin sivuilla, ja sieltä löytyi vastaava tapetti kelta-vihreä-sävyisenä - se voisi olla hyvä vaihtoehto pienemmälle neidille. Meillä on kyllä nyt melko kelta-oranssi-lastenhuone nytkin, mutta ei viitsisi kaikkia tekstiilejä kerralla uusia, joten sen puoleen voisi pienemmällä neidillä olla uudessa kodissa tuollainen tapetti.

   Poista
 5. Onpa kivoja tapetteja.Ensimmäisestä minäkin pidin eniten. Pikkuneidin huoneeseen voisikin miettiä jotain tuon suuntaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Borås Lilleby -sarja on kyllä melko sympaattinen. Meille on nyt mietitty isommalle neidille tuota ylimmäistä tapettia ja pienemmälle vastaavaa vihreä-keltainen-punainen sävyissä. Kauniita ovat molemmat.

   Poista