keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Edistystä

Tällä viikolla on tapahtunut taas edistystä. Maanantaina saatiin lupakuvat Kannustalolta sähköpostiin, eilen tiedot lämpökaivon syvyydestä ja tänään energiatodistus. Lisäksi on tehty sähkösopimus.

Lämpökaivon syvyydeksi oli laskettu 170m, mutta siinä oli mukana autotalli. Me ei ajateltu liittää autotallia tuohon lämmityspiiriin, vaan sinne tulee luultavasti sitten aikoinaan sähköpatteri pitämään pientä peruslämpöä. GeoDrill ehdotti 160m syvää kaivoa talolle, joten katsotaan sitten, mihin päädytään. Maaperätutkimuksen mukaan kallio on lämpökaivon kohdalla vähän yli 3m syvyydessä.

Ja tänään tuli myös energiatodistus. A-luokkaahan tuo meidän tuleva pömpeli on, kuten varmaan lähes kaikki uudisrakennukset tänäpäivänä. ET-luku oli 144, mutta näissäkin laskelmissa oli huomioitu autotalli. Onko tästä kellään kokemusta, pitäisikö siinä olla vain talo vai molemmat, jos rakennuslupaa hakee sekä talolle että autotalli/katos/varastolle?

Tänään saatiin myös lopulliset kuvat Domukselta sekä loppulasku. Muutoshinta pysyi ihan kohtuullisena, vaikka muutoksia tehtiin aika paljon, ei niinkään materiaaleihin, mutta sisältöihin. Kotkan Domus Centerin palvelua ei sen sijaan uskalla kehua, sillä jouduttiin odottelemaan näitä kuvia sen verran pitkään, ja ehkä henkilökemiat eivät täysin kohdanneet myyjän kanssa. Jos olisi ollut mahdollista, oltaisiin äänestetty jaloillamme. Mutta pääasia, että saadaan taloon kalusteet, jotka miellyttää.

Huomenna treffataan Kannustalon sisustuspuolen vastaava ja tehdään lopulliset sisustusvalinnat. Jännittää, mihin summiin muutoshinnat sitten lopulta nousee, sillä mitään ennakkohinnastoja tms. ei olla saatu. Eikä vieläkään tiedetä, paljonko se parketti yläkertaan maksaa (tai osviittaa saatiin kysymällä "tarjous" paikallisesta K-Raudasta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti