perjantai 20. huhtikuuta 2012

Sisustusmietteitä

Tänään tavattiin sisustussuunnittelijamme Raisan kanssa uudestaan ja käytiin läpi talon pintamateriaaleja. Jo nyt voi sanoa, että lopputulos on varmasti kaunis ja harmoninen.

Pitää myös todeta, että kodista tulee kyllä aivan erilainen kuin ehkä itse olisimme osanneet etukäteen ajatella. Tai siis kyllähän nämä sisustussuunnittelijan ehdottamat materiaalivalinnatkin tuntuvat omille, mutta itse ei varmasti oltaisi osattu vastaavia valintoja tehdä tapettikirjoja ja Tikkurilan sävykarttoja pläräämällä.

Yllättävää on myös se, ettei talossa ole ainuttakaan maalarinvalkoista seinää. Kaikissa seinissä on joko tapettia tai sävytettyä maalia harmaan, ruskean-harmaan ja valkoisen eri sävyissä. Laitetaan lisää sisustussuunnitelmia, kunhan saadaan Raisalta listat kaikista.

Keittiön ja eteisen laattalattia meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia, kun selvisi, että Pukkilan tummanharmaat Pulsar-lattialaatat ovat Pei-luokitukseltaan 2, jolloin sen soveltuvuus lapsiperheeseen on aika kyseenalainen.

Pei 2-luokan laattoja voidaan käyttää perhekäytössä olevissa WC-tiloissa, pesuhuoneissa, saunoissa, takkahuoneissa tai vastaavissa tiloissa. Tämän luokan laattoja ei kuitenkaan pidä käyttää keittiöissä, eteisissä, portaissa tai terasseissa.


Vaaleanharmaa Pulsar puolestaan on Pei-luokitukseltaan 4, jolloin se kestää paremmin kulutusta ja iskuja.

Pei 4-luokan laattoja voidaan käyttää tiloissa, joissa on melko raskas kulutus. Näitä tiloja ovat mm. liiketilat, koulut ja hotellit.

Jopa Pukkilan omasta liikkeestä sanottiin, etteivät suosittele lapsiperheeseen tuota Pei 2-luokan laattaa, sillä se ei välttämättä kestä esim. tippuvia kattiloita tai muita kovia iskuja, ja koska kyseessä ei ole puristelaatta, niin pinnan alta paljastuu rikkoutuessa se poltettu savi.Tämän takia laattavalintana eteisessä ja keittiössä on sitten vaaleanharmaa Pukkilan Pulsar:

Kuva Pukkilan sivuilta
Alakerran wc:n laatta on vaaleanharmaa Pukkilan Metro ja kodinhoitohuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja saunaan tulee puolestaan tummanharmaa Pukkilan Metro:
Kuva Pukkilan sivuilta
Kuva Pukkilan sivuilta
Parkettivalinta muihin tiloihin on Tarkettin saarni ash smoked:

Näillä lattiavalinnoilla siis mennään (ellei mitään ikäviä yllätyksiä tule). Kannustalolta ei olla saatu vieläkään neliöhintaa tuolle saarniparketille, vaikka ollaan sitä jo helmikuun alusta lähtien yritetty myyjän avulla kysellä, sillä yläkertaanhan tulee vain materiaalipaketti, ja tuota lattiaa ei hintatiedon puutteen takia voitu kauppasopimukseen laittaa..

Niin, ja mainittakoon, että toimitussisällön vahvistus saatiin tällä viikolla. Siinä menikin yli kuukausi, joten ripeydestä ei voi kyllä kehua. Toivottavasti nämä muuttovalmiskonseptin takeltelut liittyisivät nyt vain tähän tiedonkulun ja papereiden käsittelyn hitauteen, ja itse rakennusvaihe sujuisi mallikkaasti.

2 kommenttia:

  1. mahtavaa, kun saa pintoja valituksi. Sitten kun ne ihan kaikki on viimeistä piirtoa myöten valittu, on se jonkun asteinen helpotus. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se helpottavaa, kun iso osa päätöksistä sisustuksen suhteen on tehty ja "punainen lanka" löytynyt. Ensi viikolla on keittiösuunnittelutapaaminen Kotkan Domus Centerillä, joten nyt voi lähteä sinne hyvin mielin, kun hahmottaa kokonaisuuden paremmin.

      Poista