lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kiireinen viikko

Tällä viikolla on riittänyt puhdetta taloprojektin tiimoilta.

Alkuviikosta piti päättää talon paikka tontilla ja antaa ohjeistus Kannustalolle sekä siitä että korosta. Talon sijoittaminen tontille olikin melko haasteellista, mutta päädyttiin noudattamaan naapuritalon linjaa. Kunta ei asettanut talon sijoittamiselle muita vaatimuksia, kuin että pysytään tontin rajojen sisäpuolella. Sisäänkäynti taloon on nyt sitten pohjoispuolella ja terassi etelään.

Talon korko tullaan ottamaan tontin ohi kulkevasta pyörätiestä. Eli pyörätie on "nollakorko" ja talon lattiataso on +0.80m tuosta pyörätiestä - kunnalle riittää lupahakemukseen suhteellinen korko (ja se oli rakennustarkastajan ehdotus alunperinkin). Nyt vain odotellaan piirustuksia Kannustalolta, jotta päästään täyttämään rakennuslupahakemuksia.

Tiistaina käytiin myös lyömässä nykyisen asunnon kaupat lukkoon Kiinteistömaailmassa. Muutto on edessä sitten heinäkuun lopussa, ja pari kuukautta vietetään "evakossa" ennen uuteen kotiin muuttoa.

Keskiviikkona puolestaan oli vuorossa keittiö- ja kiintokalustesuunnittelua Kotkan Domus Centerissä. Kannustalon Muuttovalmismalliston peruskeittiö on todella peruskeittiö, joten muutoksia jouduttiin tekemään melko paljon. Uusia kalustekuvia ei saatu vielä, ne saadaan luultavasti vajaan parin viikon päästä, mutta voisin laittaa tähän kuvat siitä, mistä lähdettiin liikkeelle:


Meidän tuleva keittiö on sekoitus molempia; yläkaapit kiiltävää valkoista (D-Pop) ja alalaatikostot (kaikki kaapit vaihdettiin laatikoiksi) sekä saareke savutammea (Profil). Yläkaappien päälle tulee vielä kippikaapit, eli keittiö on korkealla profiililla. Tiskari on integroituna, muut kodinkoneet rosteria. Viinikaapille jätettiin paikka tason alle.

Kodinhoitohuoneeseen tulee lumimäntyä, mutta näitä kuvia ei vielä ole, joten tässä taas kuvat lähtökohdasta:


Kodinhoitohuoneeseen ei tule muutoksia kuin kaappien sisältöihin. Muutenkin kiintokalusteet valittiin melko pitkälti valmiin valikoiman mukaan. Alakerran makkarista tulee leffahuone, joten siellä vaihdettiin kaapiston paikkaa ja otettiin 1.80m leveä liukuovikaapisto 2m leveän perinteisen kaapiston tilalle. Lisäksi eteisen liukuovikaapiston toinen peiliovi vaihdettiin harmaaksi lasiksi ja yläkerran makkareiden kaapistoja levennettiin sekä vaatehuoneen sisältöä hieman muokattiin toimivammaksi.

Nyt vain tosiaan odotellaan piirustuksia sekä Kannustalolta että Domukselta. Tässä saattaa vielä tulla kiire, sillä rakennuslupa pitäisi olla taskussa 12vko ennen talotoimitusta, ja keittiö- ja kiintokalusteet päätettyinä 15vko ennen toimitusta. Tosin ollaan saatu jo Kannustalolta infoa, että näistä ajoista voidaan hieman joustaa, kun pelkästään vahvistetun toimitussisällön saamiseen meni yli kuukausi.

Mutta nyt asuntokauppojen kunniaksi näihin tunnelmiin:

4 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa! keittiöstä varsinkin tahtoisin nähdä uudet, korjatut kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitetaan kuvia, kunhan saadaan ne suunnitelmat Domukselta. Samalla voisi laittaa myös muista materiaalivalinnoista juttua.

   Poista
 2. Kivat kalustevalinnat. Meillä on melkein samat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!

   Me ei vaan vieläkään olla saatu Domukselta lopullisia kalustepiirustuksia, joten vähän vielä hankala hahmottaa sitä mahdollista lopputulosta. Tällä viikolla niiden piirustusten pitäisi kuitenkin tulla ja sittenhän ne lopulliset valinnat pitäisi ilmoittaa myös Kannustalon suuntaan.

   Poista