tiistai 27. maaliskuuta 2012

Takkavalinta tehty

Tänään laitettiin takka tilaukseen. Päädyimme lopulta pienen kyselykierroksen jälkeen Uuniseppien valkoiseen Lokki-kaakelitakkaan. Malli on ajaton ja kaunis, ja lämmitysalan pitäisi olla riittävä kattamaan alakerran yhtenäiset tilat. 

Kuva Uunisepät

Takan toimitus on sovittu samalle viikolle kuin talotoimitus, mutta asennus tapahtunee sitten vasta seuraavalla viikolla.

10 kommenttia:

 1. Hieno takka! (valittiin muuten sama:)

  VastaaPoista
 2. Hyvä maku meillä ;) Ja kiitos vierailusta blogiimme.

  VastaaPoista
 3. Huomasitteko muuten, ettei takkaa saa asentaa taloon, ennen kuin lopputarkastus on tehty? Eli vasta kun talo on luovutettu muuttovalmiina teille. Me jouduttiin siirtämään takan asennusta eteenpäin juuri tästä syystä. Lattia pitää myös purkaa kaiken jälkeen, kun sitä ei huomioida, vaikka piirrustuksissa on takan paikka. Kaunis takka tulossa teille, samaa mallia mietittiin mekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Pitää varmistaa, miten tuo meidän tapauksessa menee, kun alustavasti Kannustalolta saatiin tieto, ettei heillä mene kuin reilu viikko tontilla tapahtuvista töissä (talo tulee viikolla 34, takka viikolla 35 ja asennus sovittu alkavaksi viikolla 36). Mihin takkaan te päädyitte?

   Poista
 4. Meillekkin muuten sanottiin, että viikko menee. Sitten kun aloitettiin työt, niin sanottiin että kolme viikkoa, että periaatteessa sisälle voisi viikossa muuttaa. No varmaan näit kuvista, ettei ihan asuttavassa kunnossa vielä viikossa ollut. Sisäkuvissa ei vielä näkynyt niitä pahimpia paikkoja. ;D Meille tulee Tulikiven valkoinen kaakelitakka lasiluukulla, malli Kartano. Kannattaa selvitellä asiaa ja toivotaan että teillä viikossa työt tehdään. Minä elättelen toiveita, että ensi viikolla saisivat työt tehtyä loppuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillehän tulee vain alakerta muuttovalmiina, kun talo on 1.5 kerroksinen (tontin kaava rajoitti). Yläkertaan ollaan palkattu timpurit, sähkäri ja lvi-mies, ja alustavasti heidän kanssaan sovittu, että aloittaisivat työt viikolla 36. Tällöin Kannustalolle jäisi n. 1.5vko aikaa saada tontilla tapahtuvat työt tehtyä.

   Pitää näitä aikatauluja vielä tarkistaa. Muuttamaan ei luultavasti aleta ennen kuin yläkerta on valmis, eli ehkä lokakuun alkupuolella.

   Poista
  2. Edelleen mielenkiinnolla seurataan, miten teidän projekti edistyy, sillä näitä muuttovalmiita ei taida vielä montaa valmiina olla?

   Poista
 5. Okei, varmasti voi olla eri malleissa eroja valmistusajassa. Ei näitä taida olla vielä paljon, varsinkaan meidän suunnalla. Meidän talo ole tiettävästi ensimmäinen muuttovalmis ihan tässä meidän nurkilla. :) Mielenkiinnolla seuraan myös teidän projektia.

  VastaaPoista
 6. Mitäs olette tykänneet takasta? Onko toiminut niin kuin olette ajatelleet? Onko jotain josta ette ole takassa pitäneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takka on toiminut ihan hyvin, ja tuo sopivasti lämpöä meidän kämppään talviaikaan, ulkonäkö tietty plussaa - onhan tuo tosi simppeli ja kaunis.

   Mitään isompaa vikaa takassa ei ole ilmennyt, mutta meillä on nyt tarkkailun alla tulipesän elementtien takasaumat, niistä on lähtenyt vähän saumalaasti karkuun, mutta muuten takassa ei ole mitään huomautettavaa. Ja takuuhan noilla on kuitenkin aika pitkä, ja tällaisella polttelutahdilla kuin meillä (eli talvella vähän lisälämpöä&tunnelmaa) takka on toiminut hyvin. Jos poltettaisiin takkaa oikein urakalla, katselisin ehkä muita vaihtoehtoja.

   Poista